Kategorier
Uncategorized

Seniorträning

Bromsa ditt åldrande och öka din livskvalité med fysisk aktivitet.

Under de senaste 10 åren har vår kunskap ökat avsevärt gällande effekterna av träning och fysisk aktivitet stigande ålder samt vilken otrolig betydelse detta har för åldrandet. Framför allt visar forskningen hur viktigt det är med styrketräning som belastar muskulaturen. Under tiden vi åldras sker en naturlig och oundviklig minskning av muskelmassa som på så vis innebär en försämring av muskelstyrka- och funktion samt för skyddande effekter på hjärnan och minnesfunktion. Minskad muskelmassa- och styrka leder också till förändringar i aktivitetsförmåga, t.ex. gångförmåga. Därtill sker reducering av benmassa vilket tillsammans med försämrad balans och koordination ökar risk för benskörhet och frakturer vid fallolyckor.

Trots faktorer som ärftlighet och sjukdom som på olika vis påverkar hur vi åldras är det utan tvivel att regelbunden träning både förebygger och reducerar olika åldersrelaterade fysiska och psykiska förändringar. Genom ökad fysisk aktivitet kan vi lyckligt åldras då vi förebygger vår fysiska och mentala hälsa, minskar risk för sjukdomar, förbättrar fysisk och psykisk kapacitet och funktionsförmåga genom förbättrad balans, koordination och rörlighet och därmed bibehålla en hög grad av personlig självständighet och livskvalitet.

Vi på Feelbetter Performance lägger stor vikt och energi på våra äldre medlemmar. Just för vi vet hur gynnsamt det är! Med vår kunskap anpassar vi träningen efter individuell nivå och förmåga. Du kan välja att träna i grupp som leds av en instruktör med god kunskap och erfarenhet av träning för äldre. Detta ingår i ditt medlemskap! Du får träffa nya och gamla vänner och ta en kopp kaffe tillsammans efter passet. Vi erbjuder också senior-PT där du får skräddarsydd och helt individuell anpassad träning tillsammans med någon av våra kompetenta personliga tränare.

Du tränar som senior hos oss för 249kr/månad 12 månaders bindningstid. Vid tecknande av medlemskap ingår det:

  • Vattenflaska och handduk
  • 60 min personlig träning
  • 30 min kostrådgivning
  • 30 min genomgång av gym och maskiner

Lämna ett svar